Aanvraag legitimatiebewijzen op locatie voor senioren vanaf 70 jaar

Een paar keer per jaar gaan medewerkers van de gemeente Sluis naar de woonzorgcentra.
Daar kunnen inwoners van 70 jaar en ouder ter plekke hun legitimatiebewijs laten vervangen.
Zowel de bewoners van de woonzorgcentra als 70-plussers die in dezelfde kern zelfstandig wonen, kunnen van deze service gebruikmaken.

In oktober 2018 zijn er weer “senioren-aanvraag-dagen”. Een week later kan men de nieuwe documenten op dezelfde locatie weer ophalen.

Wanneer en waar kunt u terecht?

Maandag 1 oktober Hooge Platen Breskens 09.00-10.30 uur
Dinsdag 2 oktober Rozenoord Sluis 14.00-14.45 uur
Dinsdag 2 oktober  Coensdike Aardenburg 15.00-15.45 uur
Donderdag 4 oktober Emmaus IJzendijke 14.00-15.00 uur

Wat heeft u voor de aanvraag nodig?

Voor het aanvragen van een nieuw legitimatiebewijs moet u meenemen:

• Uw oude paspoort of identiteitskaart. Als u zowel een identiteitsbewijs als paspoort heeft, dan dient u beiden mee te nemen.
  • Een recente pasfoto. U kunt ook tijdens de “senioren-aanvraag-dagen” een pasfoto laten maken.
    Er komt een fotograaf die de pasfoto’s maakt voor het bedrag van € 12,50. De pasfoto moet voldoen aan de geldende eisen.
    Deze eisen kunt u opvragen via www.gemeentesluis.nl of bij de afdeling Externe Dienstverlening, tel. 140117.
  • Contant, gepast geld, om de kosten van een nieuw legitimatiebewijs te betalen.
    Een identiteitskaart kost € 51,05 en een paspoort € 65,30.
    Pinnen is niet mogelijk.

Het blijft uiteraard ook voor senioren mogelijk om een nieuw legitimatiebewijs aan te vragen bij de afdeling Externe Dienstverlening op het gemeentehuis in Oostburg.