PERSBERICHT - Ophangen eerste bordje Whatsapp-buurtpreventie

Op donderdag 22 maart hangt burgemeester Marga Vermue samen met de stadsraad van Oostburg het eerste bordje 'Let op Whatsapp-buurtpreventie' op in de gemeente Sluis.

Het gebruik van buurtpreventiegroepen in wijken en kernen wordt steeds populairder.
Deze groepen zijn de extra ogen en oren in de buurt.
Zodra bewoners iets verdachts zien of horen, zoals (vermoedens van) inbraak, oplichting, vernieling, straatroof, bedreiging of mishandeling, dan kunnen zij eenvoudig een melding maken in hun buurtpreventiegroep.
Op die manier is iedereen in de buurt op de hoogte.

Het gemeentebestuur van Sluis staat positief tegenover de oprichting van deze groepen.
Door borden en raamstickers te faciliteren, ondersteunen wij deze burgerinitiatieven.
De raamstickers waren al langer verkrijgbaar, maar nu zijn ook de bordjes beschikbaar.