Vanaf 1 april opnieuw betaald parkeren van kracht

Het toeristische seizoen breekt aan en dat betekent dat aan de kust weer betaald parkeren van kracht is.
Van 1 april tot 1 oktober moeten automobilisten op de (gemeentelijke) parkeerterreinen aan de kust een kaartje kopen.

De gemeente Sluis heeft een aantal jaren geleden om diverse redenen het betaald parkeren vanaf 1 april tot 1 oktober op diverse plaatsen ingevoerd.
Een aantal terreinen is hiervoor aangelegd en ingericht.

Het betaald parkeren geldt op de parkeerterreinen aan de Kanaalweg te Cadzand-Bad, de Duinweg te Retranchement, de Zeedijk te Nieuwvliet-Bad, de Walendijk, de Zeeweg te Groede (De Groese Duintjes, Tankval en Sint Bavo), bij het Gemaal aan de Dwarsdijk te Nieuwvliet, de Radartoren aan de Zeedijk te Nieuwvliet, de Zwartepolderweg te Cadzand (Van Grol) en de Vlamingpolderweg te Cadzand-Bad en de Nieuwe Slikkenburgweg bij Breskens.

Het tarief op de terreinen aan de kust is € 1,00 per uur met een maximum van € 4,00 per dag.
Op alle terreinen staan parkeermeters waar u vooraf uw kaartje kunt kopen.

In Cadzand-Bad geldt op het Duinplein (Winkelgalerij) een beperkte parkeerduur van twee uur, de kosten zijn daar € 1,50 per uur.
De andere betaalde (gemeentelijke) parkeerplaatsen in Cadzand-Bad hebben een onbeperkte parkeerduur met een tarief van € 1,50 per uur.