Waardering voor mantelzorgers tijdens Dag van de Mantelzorg

Op zaterdag 10 november a.s. is het de Dag van de Mantelzorg.
Op deze dag laten we zien dat heel Nederland mantelzorgers waardeert.
Ook wij willen mantelzorgers bedanken voor hun onmisbare inzet.
Daarom zetten we vrijdag 9 november 2018 zoveel mogelijk mantelzorgers in het zonnetje.

Aanmelden tot en met 26 oktober 2018

Op 9 november 2018 ontvangen mantelzorgers, die zich hiervoor aanmelden, een leuke attentie en een informatiepakket.
Mantelzorgers die zes uur of meer per week, voor de minimale duur van drie maanden, voor iemand zorgen komen hiervoor in aanmerking.
We roepen dan ook mantelzorgers en organisaties/hulpverleners op om zichzelf of mantelzorgers aan te melden!
Dit kan tot en met vrijdag 26 oktober a.s. via sociaal makelaar Jessica van As (jvanas@gemeentesluis.nl, tel. 140117).
Let op: mantelzorgers moeten hiervoor ieder jaar opnieuw worden aangemeld (ook degenen die vorig jaar een attentie ontvingen).

Overige activiteiten

Naast de Dag van de Mantelzorg organiseren we nog veel meer voor mantelzorgers:

• Gespreksmiddag over vervangende zorg (respijtzorg) op maandag 8 oktober 2018, van 14.00 tot 16.00 uur in de kantine onder het Porthos-gebouw (Nieuwstraat 2 in Oostburg).
    Aanmelden is niet nodig.
  • Rondleiding door museum Het Warenhuis in Axel op donderdag 25 oktober 2018 vanaf 14.00 uur.
    Aanmelden voor 18 oktober 2018. Eigen bijdrage: € 8,- (met een museumjaarkaart € 5,-).
  • Voorstelling ‘Met de mantel der liefde’ op woensdag 7 november 2018 van 20.00 tot 22.00 uur in het Ledeltheater in Oostburg.
    In samenwerking met het Ledeltheater biedt de gemeente Sluis mantelzorgers kaarten aan voor € 8,- (in plaats van € 16,-).
    Vanaf maandag 1 oktober a.s. zijn de kortingskaarten te koop bij de Porthos-balie van de gemeente Sluis.
  • Gespreksmiddag ‘Hoe krijg ik overzicht in mijn taken?’ op dinsdag 20 november 2018, van 14.00 tot 16.00 uur in de kantine onder het Porthos-gebouw, Nieuwstraat 2 in Oostburg.
    Aanmelden is niet nodig.
  • Workshop kerststukken maken op donderdag 13 december 2018, van 14.00 tot 16.00 uur bij pompoenboerderij De Heidebloem (Watervlietseweg 15 in IJzendijke).
    De eigen bijdrage is € 7,50 per persoon.
    Aanmelden vόόr vrijdag 30 november 2018.

Voor meer informative, aanmelden en voor vragen over mantelzorgondersteuning kunt u contact opnemen met sociaal makelaar Jessica van As van de gemeente Sluis.